Dit wordt een moeilijke strijd. Burgerbeweging #WijBetalenNiet! neemt het op tegen de machtigste ondernemingen van het land met de grootste lobby-machine. Daarvoor hebben we uw steun broodnodig. We zijn al met duizenden die zich hier inschreven.

De overheden doen niks. De aangekondigde steun van 135€ voor gas en 61€ voor elektriciteit is een verhaal dat kant nog wal raakt. De “verrekening” gebeurt door de energieleveranciers.

Met andere woorden: ENGIE, LUMINUS, ENECO, MEGA… ontvangen nog maar eens 1 miljard belastinggeld.

Dat miljard zullen ze gebruiken om uw achterstallen, uw onbetaalde facturen en uw voorschotten te innen. U KRIJGT JUIST NIETS. U moet via de belastingen 1 miljard geven aan de energiesector. Dat komt bovenop de 17 miljard woekerwinst die ze al roofden.

Wij zien onze gasrekening stijgen van 150 euro (per maand) waar we de laatste 4 jaar ruim mee toekwamen naar (nu) 1600 euro per maand. Onze elektriciteitsrekening stijgt iets minder maar toch, we betaalden vroeger 228 euro per maand en nu 435 euro per maand. 24420 euro per jaar, dat is de prijs van een kleine gezinswagen.

Op die manier wil de overheid ons het geweldloze wapen van de betalingsweigering uit handen nemen. Het is een sussende maatregel die niets maar dan ook niets helpt. Het effect op uw jaarafrekening is minimaal. De VREG berekende dat een gemiddelde jaarfactuur 9200€ zou belopen. Dan is het resultaat 9200-400= 8600€.

U kreeg eerst een rekening gepresenteerd die tien keer duurder werd en nu moet u blij zijn dat er 4,3% wordt “afgehouden”.

LEES DE E-MAILS OVER DE VERWOESTENDE SLACHTPARTIJ DIE DE ENERGIE SECTOR AANRICHT.

Ons voorschot gaat van 250€/maand naar 1218€/mnd hoe kunnen wij zo iets betalen. Wat moeten wij (ik, mijn vrouw en 2 tienerzonen) nog eten?

Het is zelfs geen druppel op een hete plaat. Het zou enkel iets betekend hebben als het voor het hele jaar 2022 met terugwerkende kracht zou gelden. Het is een schaamteloze knieval voor de energiesector die met een woekerwinst van 17 miljard een slachtpartij aanricht. Bovendien wordt op die 17 miljard woekerwinst geen enkele heffing voorgesteld. U begrijpt dat als die energieleveranciers wegkomen met 17 miljard dit jaar, niets hen gaat tegenhouden om er volgend jaar 25 miljard van te maken. Dit moet stoppen!

STEUN #WijBetalenNiet!

STORT OP REKENINGNUMMER

BE03 9660 1078 6484

Peter terryn

met de vermelding: #WijBetalenNiet

Steun je liever met crypto! Deze kant op!

Daarnaast hebben we ook -zoals elke website- een ‘winkeltje’, daar vind je met de hand geprinte T-shirts in alle standaardmaten en aan zeer aantrekkelijke prijzen. Medewerkers van het eerste uur zetten zich aan de slag tegen kostprijs! Een T-shirt voor de luttele som van 20€. De opbrengst ervan gaat integraal naar de campagne. Druk op de knop en je kan bestellen!

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken aanvaardt u dit.