#WijBetalenNiet trok naar de blokkade van TotalEnergies in Feluy, waar de tankwagens rechtsomkeer moeten maken.

#WijBetalenNiet werd uitgenodigd door RTBf voor een wat luchtiger gesprek in On n’est pas des pigeons. De verrassing van de avond kwam van de dagelijkse enquête waaruit bleek dat 37% van de ondervraagden zich bereid verklaarde om de rekeningen niet meer te betalen.

Dit was werkelijk: #wijbetalenniet!

De Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven (FEBEG) probeerde op woensdag 28 september op onverholen manier #WijBetalenNiet de toegang tot de pers te verhinderen door druk uit te oefenen op de redacties van LN24. LN24 hield ondanks de dreigementen tot een boycot voet bij stuk.

Hier heeft u een overzicht van enkele artikels, debatten, gesprekken waarin mensen betrokken bij #WijBetalenNiet! de ernst van de zaak uitleggen, hun verhaal doen, antwoorden zoeken…

Wil u een van de artikels lezen, beluisteren, bekijken? Druk dan op de knop. Sommige hebben een login of betaalmuur.

Wil u zelf ook uw verhaal uit de doeken doen? Stuur ons uw bericht. We verzamelen zoveel mogelijk echte situaties, als het kan met screenshots van -onbetamelijke- voorstellen, dreigbrieven, e-mails, intimidatie enzovoort. U kent het wel. We krijgen regelmatig vragen om mensen in contact te brengen met journalisten. Dat gebeurt om privacyredenen in ‘omgekeerde richting’. Na een specifieke vraag, krijg jij de gegevens van de redactie en kan je zelf besluiten of je al dan niet wil ingaan op het verzoek. Wij geven nooit uw informatie aan journalisten of wie dan ook.

Belga
Benny Felix en Stephane Kolijn doen op vraag van #wijbetalenniet hun verhaal.
#wijbetalenniet in de 7de dag (11/09/2022) legt Ministers Vanderstraeten en Van Peteghem het vuur aan de schenen.
Er komt geen enkel antwoord. We horen iets anders dan holle woorden en klikkende paraplu’s.
Regionale televisie ROB TV sprak met de Leuvenaars die het initiatief startten.

Deze website gebruikt cookies. Door deze website te gebruiken aanvaardt u dit.